Nem veszem meg!

A vásárláshoz és a pénzhez való hozzáállásom alakulását egy másik posztban mesélem el, a lényeg, hogy most épp a “nem vásárolok (semmit)”, “nem veszem meg”, “majd később veszem meg”, és a “jobban örülök a pénznek a bankszámlámon/pénztárcámban, mint a cuccoknak a polcaimon” stádiumban vagyok.

Egy ideje jobban érdekel a spórolás és a szortírozás, mint a felhalmozás és a rendrakás…

Követek néhány érdekes weboldalt illetve blogot, melyek a minimalizmussal foglalkoznak, ezek a becoming a minimalist – (Mert a legjobb dolgok az életben nem a dolgok.) -, a no sidebar és a be more with less. A szortírozással és rendrakással kapcsolatban pedig a japán Marie Kondo “KonMari” módszerét találtam a legjobbnak, bár még nem ástam bele magam nagyon a dologba.
Vannak átfedések a témákban, és sokszor egymást ajánlgatják, de mivel ismétlés a tudás anyja, nem árt néhány dolgot újra és újra elolvasni, hogy minél jobban bevésődjenek, és erősek legyünk, amikor “terepre megyünk”. A számítógép előtt ülve ugyanis mind bólogatunk ezekre a mondatokra, de tudjuk milyen, amikor ott állunk, kezünkben a könnyen megszerezhető zsákmánnyal és az eszünk, a pénztárcánk és az univerzum összes angyalának rosszallása ellenére mégis a kassza felé vesszük az irányt…

universe

(én: megvegyem? | agy: ne! | pénztárca: ne! | univerzum: ne! | én: megvéve!)
Advertisements

Szólj hozzá!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s